Group Auto Xperience congres: 750 deelnemers

Het aftermarket evenement Xperience van Group Auto (28 november in Nijkerk is zo goed als vol. Alle 750 plekken voor workshops zijn bezet, tot grote tevredenheid van directeur Freek Blekxtoon.

Op het congres toont Group Auto haar werkende telematica-oplossing voor universele garagebedrijven. Ook zijn er workshops over moderne servicetechnieken als Remote Diagnose en Pass Thru (inloggen op computersystemen van autofabrikanten). Verder lanceert Group Auto consumentenapps waarmee het garagebedrijf zijn klanten kan connecten.

Eigen platform

De G-connect dongel die Group Auto presenteert in evenementlocatie Hart van Holland is gekoppeld aan een eigen telematicaplatform. Blekxtoon: “Voor nu zijn we zelf vooral druk doende onze klanten te laten connecten door middel van onze apps en binnenkort ook de G-connect dongels. Komende dinsdag zullen we het de aanwezigen laten ervaren op onze Xperience.” Vorige maand is de telematica-oplossing van Group Auto live gegaan in Spanje en Portugal. In Duitsland wordt de oplossing dit weekeinde gelanceerd in Frankfurt, voor achtduizend klanten tijdens de Profiservice-dagen van Group Auto Duitsland. Vorige week presenteerde Tec Alliance het aftermarket-platform Caruso. Group Auto toont zich zeer  sceptisch over dit initiatief. Lees hier de mening van Freek Blekxtoon.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †