Over the air updates voor ID.3 en ID.4

Ook de nieuwe Volkswagen ID.3 en ID.4 kunnen vanaf nu online nieuwe functies en technische updates ontvangen. Door middel van over the air updates kunnen auto’s worden geüpdatet zonder dat ze daarvoor naar de werkplaats hoeven.

Vanaf komende zomer voorziet Volkswagen de ID.-modellen elke drie maanden van een update. “Daarmee verzekeren wij dat alle uitgeleverde ID.-modellen gedurende hun gehele levensduur op hetzelfde softwareniveau worden gehouden als nieuwe auto’s. ‘Over-the-air’ updates worden in de toekomst het nieuwe normaal voor auto’s”, aldus Thomas Ulbrich, bestuurslid voor technische ontwikkeling van Volkswagen AG.

ID.Software2.1

De ID.-modellen die vanaf kalenderweek 8 worden geproduceerd hebben de nieuwe ID.Software2.1 die over the air updates mogelijk maakt standaard geïntegreerd. Voor berijders van een ID.3 of ID.4 van voor die datum is de nieuwe software nu ook beschikbaar. Zij moeten hiervoor eenmalig naar de dealer. Berijders worden in maart door hun dealer uitgenodigd voor deze update.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *