Schaeffler neemt Paravan over

De Duitse onderdelenfabrikant Schaeffler neemt landgenoot Paravan over, ontwikkelaar van drive by wire technologie die het onder de naam Space Drive aanbiedt aan de auto-industrie.

Oorspronkelijk ontwikkelde Paravan deze expertise om auto’s toegankelijker te maken voor gehandicapte bestuurders en hun rijveiligheid te verbeteren. Gezien de ontwikkeling van autonoom rijdende auto’s en toenemende connectiviteit wil Schaeffler de competenties van Paravan benutten in toekomstige systemen voor automobielfabrikanten.

Joint venture

Schaeffler en Paravan zullen in eerste instantie een joint venture opzetten – Schaeffler Paravan Technologie. Schaeffler ontwikkelde vorig jaar zelf ook een voertuig (de Mover) om autonome en connected technology te ontwikkelen en te testen. Volgens Peter Gutzmer, plaatsvervangend ceo en hoofd technologie bij Schaeffler, past Paravan’s “in de praktijk bewezen drive by wire technologie goed in onze plannen.” De vernieuwde divisie zal zich met name richten op integratie van ADAS, drive by wire en connectiviteit.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen