Tien speerpunten VW-topman voor Duitse coalitiebesprekingen

In een reactie op de Duitse verkiezingen heeft Herbert Diess, ceo van Volkswagen Group, tien speerpunten voor de coalitiebesprekingen geformuleerd. Zo roept hij op de subsidies op fossiele brandstoffen te stoppen. Ook wil hij een eerlijke en veilige toegang tot voertuiggegevens.

Stop de subsidies voor fossiele brandstoffen, zo vraagt Diess, en vervroeg de geleidelijke afschaffing van steenkool. De aankooppremie voor elektrische voertuigen wordt als het aan Diess ligt gehandhaafd en geleidelijk verlaagd tegen 2025. Daarbij roept hij ook op tot forse uitbouw van de laadinfrastructuur die gelijkwaardig moet worden aan de brandstofvoorziening voor voertuigen met een verbrandingsmotor.

Autonoom rijden is volgens de topman ‘onze toekomst’. Daarvoor is dan wel 5G in het hele land nodig. Opvallend, gezien het feit dat het realisme van autonoom rijden niet door alle fabrikanten gedeeld wordt.

Ook roept Diess op de steden levensvatbaar te houden: “Steun voor fietsen, e-bikes en geëlektrificeerde autodeeldiensten is een must. Zet ‘ridepooling’ op gelijke voet met het openbaar vervoer.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *