VW met Microsoft in automotive cloud

Volkswagen kiest het cloudplatform Azure van Microsoft om zijn digitale cloudservice, de Volkswagen Automotive Cloud, op te bouwen. Hier gaat Volkswagen alle toekomstige digitale diensten verzamelen.

Met deze stapt transformeert Volkswagen verder van autofabrikant naar mobiliteitprovider.

Connected

Vanaf 2020 rollen er meer dan vijf miljoen Volkswagens per jaar van de band die volledig zijn verbonden met de cloud. De Volkswagen Automotive Cloud zorgt voor de verbinding tussen voertuigen, de cloud en klantgerichte services zoals het digitale Volkswagen We-ecosysteem.

Ontwikkelingscentrum

Onderdeel van de samenwerking is de bouw van een nieuw ontwikkelingscentrum van Volkswagen nabij het hoofdkwartier van Microsoft in de Amerikaanse staat Washington. Microsoft gaat ondersteuning bieden bij het opzetten van de locatie. De softwaregigant gaat Volkswagen onder meer helpen met human resource management en consulting. Naar verwachting werken er in de nabije toekomst zo’n 300 technici in het kantoor.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters