Alleen maar e-leaseauto’s bij ABN Amro

Om “het goede voorbeeld te geven” schakelt ABN Amro de komende vijf jaar volledig over op elektrische leaseauto’s. Het bedrijf zegt daarmee de eerste Nederlandse grootbank te zijn.

Het nieuwe regime gaat vanaf juli 2019 gelden. Personeel dat een auto-van-de-bank nodig heeft voor zijn werk kan dan geen personenwagens met verbrandingsmotor meer kiezen.Alle elektrische modellen zijn toegestaan, variërend van een Renault ZOE tot en met een Tesla Model X. De maatregel moet over vijf jaar resulteren in een volledig CO2-neutraal leasewagenpark. In 2018 werd circa 67 miljoen kilometer gereden met bijna tweeduizend leaseauto’s van ABN Amro. Het overgrote deel (95 procent) had een verbrandingsmotor, waarvan 51 procent benzine, 29 procent diesel, 15 procent hybride-elektrisch benzine, 5 procent volledig elektrisch en 0,01 procent hybride-elektrisch diesel. De totale CO2-uitstoot van het eigen leasepark was 11,1 kTon, wat volgens de bank gelijkstaat aan het energieverbruik van bijna 1400 huishoudens.

Autodeelservice

Naast de omschakeling op elektrisch leaserijden wil ABN Amro het voor medewerkers ook aantrekkelijk maken om de eigen auto in te ruilen voor slimmere en schonere alternatieven zoals het openbaar vervoer, autodeelservice Amber of een duurzame private-leaseoplossing.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †