IvDM regisseert Het Nieuwe Rijden

Het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) heeft van Agentschap NL officieel de regie in handen gekregen van het programma ‘Het Nieuwe Rijden’. Met het vernieuwde programma wil het IvDM binnen 3 jaar een reductie van minimaal één megaton CO2 realiseren.

Om dit te bereiken moet het gedrag van ‘mobilisten’ drastisch veranderen. Om dit voor elkaar te krijgen worden allerlei CO2-besparende projecten en initiatieven vanuit het vernieuwde programma gestart. Het IvDM zal ook informatie, voorlichting en opleidingen gaan geven. Binnenkort wordt bekend aan welke criteria projecten en initiatieven moeten voldoen om binnen het programma te worden uitgevoerd.

Hoge naamsbekendheid

Doel sinds de start van Het Nieuwe Rijden in 2000 is automobilisten, beroepschauffeurs en wagenparkbeheerders aan te zetten tot een energie-efficiënter aankoop- en rijgedrag. Het initiatief van het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft er inmiddels toe geleid dat de naamsbekendheid van Het Nieuwe Rijden inmiddels zeer hoog is en dat de rijstijltips in de rijopleiding en het rijexamen geïntegreerd zijn. Circa één op de drie rijbewijsbezitters zegt de belangrijkste rijstijltips regelmatig toe te passen.