Klant geeft verhuur- en leasebedrijf een 7

Telefoonboek.nl meldt dat zijn bezoekers autoverhuur- en leasebedrijven het rapportcijfer 7 geven. Het gemiddelde stoelt op 274 achtergelaten reviews.

telefoonboeknl-leasebedrijvenDe website levert contactinformatie van bedrijven. Daarnaast is er voor bezoekers ruimte om een cijfer te geven en eventueel een review toe te voegen. Het cijfer is gebaseerd op de algemene indruk bij de klant, de ervaren service en prijs-kwaliteitsverhouding.

Verwachtingen

Van alle reviews zijn er dubbel zo veel positief (183) als negatief (91). Goede service wordt het meest (79) genoemd, gevolgd door de houding van medewerkers (43 keer). In veertig reviews werd positief geschreven over de auto’s: ze zijn mooi, schoon of goed onderhouden en voldoen aan de verwachtingen.

Borg

Klanten klagen het meest (31 keer) over onbetrouwbaarheid of niet nagekomen afspraken. Zo is er onvrede over een pas na veel bellen en mailen teruggestorte borg. Soms kwam de borg helemaal niet terug, omdat het bedrijf zonder te zeggen kosten in rekening had gebracht voor schade aan de auto. Beperkte bereikbaarheid werd genoemd in 18 reviews, terwijl 14 keer klachten klonken over de kwaliteit of staat van de auto’s. Tevens werd in 11 reviews een ‘algemeen negatief’ oordeel gegeven, zonder toelichting. Andere onvrede betrof de service, onvriendelijke of onprofessionele medewerkers en beperkte openingstijden.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †