‘Lightyear in 2023 nog maar 50.000 euro’

Ceo Lex Hoefsloot van autobouwer Lightyear belooft dat in 2023 de verkoopprijs van toekomstige modellen van Lightyear nog maar 50.000 euro zal bedragen.

Het oorspronkelijke doel van Lightyear was om in 2035 een lichtjaar op zonne-energie te hebben afgelegd. De autobouwer ging daarop een auto ontwikkelen met zonnecellen in de carrosserie, waardoor de accu in de auto zich aan de zon zou kunnen opladen.

In juni 2019 werd de auto gepresenteerd en die zou in de loop van dit jaar op de weg hebben moeten komen, maar dat is inmiddels 2021 geworden. Voor dat jaar wordt een exclusieve serie Lightyears verwacht van 946 stuks. Er hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan: 149.000 euro. Ook wordt met deze aantallen het doel van een lichtjaar op zonne-energie bij lange na niet gehaald.

Opschalen

Een auto ontwerpen is één ding, een auto voor de massa maken is een tweede. Lightyear zegt nu bezit te zijn strategische partnerschappen op te zetten die het mogelijk moeten maken om in de toekomst grotere aantallen te kunnen produceren, waarmee ook de verkoopprijs omlaag kan.

Kerntechnologieën

Lightyear wil 2020 gebruiken om de juiste technologieën te ontwikkelen die vervolgens geschikt zouden moeten zijn om in grote schaal te worden toegepast. “Zo’n sprong in efficiëntie is alleen mogelijk door terug te gaan naar een blanco vel papier en aan onze kerntechnologieën te werken. We ontwikkelen een revolutionair product en willen ons concept valideren in 2020. Dan zullen onze kerntechnologieën juist ontwikkeld en geïntegreerd zijn in een nieuw prototype van Lightyear One, die we willen presenteren als ‘demonstrator’ van onze innovatie”, legt Arjo van der Ham uit, technisch directeur van Lightyear.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2908 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *