VZR: Kia EV6 is EV van het jaar 2022

De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) heeft de Kia EV6 uitgeroepen tot EV van het jaar 2022. De volledig elektrische auto was winnaar in het hoge segment en werd tevens uitgeroepen tot overall winnaar van de verkiezing, die voor het vierde achtereenvolgende jaar werd gehouden.

De EV’s zijn, verdeeld over midden-, het hoge en het topsegment, beoordeeld op negen verschillende criteria waar punten mee te verdienen waren. Daarbij woog niet elk criterium even zwaar. Door de weging worden accenten gelegd waardoor er onder andere rekening gehouden wordt met de actuele uitdagingen, zoals het wereldwijde chiptekort en het effect daarvan op de levertijden, aldus de VZR.

Middensegment

In het middensegment kwam de Fiat 500e als winnaar uit de bus. Uit het rapport blijkt dat deze populaire auto zeer goed scoort op laadsnelheid en aantrekkelijk is geprijsd. Een tweede plaats was er voor de Opel Corsa-e en een derde plaats voor de Peugeot e-208.

Hoge segment

De Kia EV6, die in het hoge segment zegevierde, onderscheidt zich volgens de VZR op actieradius, laadsnelheid, trekgewicht en rij-eigenschappen. De EV6 liet de Skoda Enyaq en de Tesla Model 3 achter zich.

Topsegment

In het topsegment ging de eerste plaats naar de Audi e-tron, die daarmee voor de tweede keer op rij in dit segment met de eer gaat strijken. Het aantal registraties voor deze auto, de prijs en het gebruiksgemak zijn daar debet aan. De Porsche Taycan werd tweede, de BMW iX derde.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.