De activistische VW-aandeelhouder TCI roept op de salarissen en vergoedingen van de managementtop aan te passen aan de slechte resultaten als gevolg van de sjoemelsoftware-affaire.

TCI beschikt over een in Volkswagen geïnvesteerd kapitaal van 1,2 miljard euro. Afgelopen weken kwam het autoconcern in het nieuws toen het topmanagement, ondanks de sterk gedaalde aandelenkoers, een bonuspakket van ruim 63 miljoen euro mocht verdelen. TCI maakt overigens weinig kans dat de oproep gehoor vindt, want het aandelenstemrecht berust slechts bij enkele partijen. De families Porsche-Piëch bezitten 52,2 procent, de regionale overheid 20 procent en Qatar Holdings 17 procent. Slechts het overblijvende deel (10,8 procent) is in handen van de vrije markt, waaronder TCI.

Toch hoopt de investeringsmaatschappij dat het aan de kaak stellen van met name de bonusafspraken zal leiden tot een herbezinning. Wat TCI steekt is de verrijking van het management terwijl toeleveranciers, werknemers en dealers de pijn moeten dragen van bovenin de onderneming begane fouten.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties