De gemiddelde prijs van een occasion in Amsterdam is in het afgelopen jaar met 20 procent gezakt. Waar een gebruikte auto in 2012 nog gemiddeld 17.376 euro kostte, kun je nu voor 13.792 euro wegrijden in je nieuwe occasion. Amsterdam zakt daarmee van de vijfde naar tiende plek in het rijtje duurste Europese occasionsteden.

Een half jaar geleden was er in vrijwel alle grote Europese steden een daling in de verkoopprijs van gebruikte auto’s te zien. Sindsdien stagneerde de prijs en is deze in sommige steden zelfs gestegen. Dit blijkt uit het halfjaarlijkse stedenonderzoek van Autoscout 24 in de Europese steden Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Frankfurt, Hamburg, Madrid, Milaan, Marseille, München, Parijs, Rome en Wenen.

Occasionstrijd

Vergeleken met een half jaar geleden zijn alleen de Parijzenaren iets goedkoper uit. De occasionprijs in de Franse hoofdstad is met 5,6 procent gezakt. De gemiddelde prijs van een gebruikte auto ligt op nu 24.349 euro. Dat is flink wat meer dan in München, die in het rijtje op de tweede plek komt. Onze zuiderburen verkochten vorig jaar al de goedkoopste auto’s en dit jaar is die prijs met nog eens 22 procent gezakt.

Autoscout 24 zette onlangs op basis van haar eigen cijfers de belangrijkste trends voor de gebruikte automarkt in 2013 op een rij.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties