Autoaid, een Duitse startup van drie digitale wizzkids, haalde volop de publiciteit bij onze Oosterburen. Met Autoaid kan op afstand diagnose worden gesteld. Dat maakt diagnoseapparatuur overbodig. Blije gezichten, vooral bij universele garages, maar zorgen bij fabrikanten en leveranciers van diagnoseapparatuur.

Volgens Autoaid hoeven garagebedrijven op korte termijn niet meer te investeren in diagnoseapparatuur. Over enkele jaren is diagnoseapparatuur fysiek niet meer nodig in de werkplaats, omdat diagnose volledig op afstand wordt gedaan. Werken in de cloud breekt overal door en biedt de mogelijkheden om volledig op afstand een diagnose te stellen.

Dat heeft grote voordelen voor auto- en garagebedrijven, volgens Moritz Funk, directeur en één van de drie oprichters van Autoaid. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de diagnose wordt aanmerkelijk groter en het zorgt voor een sneller diagnoseproces. Investeringen in diagnoseapparatuur kunnen worden geminimaliseerd én heel belangrijk: ook niet-elektronici kunnen redelijk eenvoudig een diagnoseklus opknappen.”

Fabrieksinformatie

“De methode is niet zo nieuw, want ervaringsdatabanken en monteursblogs bestaan al enige tijd. Het gaat vooral om de wijze waarop we informatie inzichtelijke maken, het digitaliseren van processen en de terugkoppeling naar de auto en werkplaatsmedewerker. Een werkplaats heeft alleen een interface nodig die auto’s laat communiceren met ons cloud-concept. Dat leveren we voor een fractie van de investering in diagnoseapparatuur.”

Universeel

Autoaid richt zich nadrukkelijk op het universele garagebedrijf. Wil je weten hoe? Lees dan in de eerste editie van Aftersales Magazine van dit jaar het hele artikel.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties