BCA Autoveiling in Barneveld introduceert in juni Prijsmeester. Hiermee kunnen dealers, fleetowners en leasemaatschappijen binnen tien minuten een actuele prijs opvragen voor ingeruilde auto’s die zij zelf niet willen verkopen, maar ter veiling aanmelden bij BCA.

Met Prijsmeester worden alle inruilauto’s via het systeem aangeboden aan BCA, waarna de dealer binnen tien minuten een actuele prijsopgaaf ontvangt. “Deze prijs wordt vastgesteld door een van de ervaren veilingmeesters van BCA”, vertelt Iede Aukema, algemeen directeur van BCA Autoveiling. “We hebben de beschikking over een handelsprijsindicatie en een showroomprijsindicatie. De veilingmeester bekijkt deze data en bepaalt, mede op basis van zijn recente ervaringen en afhankelijk van trends in de markt, de actuele waarde. Deze combinatie van vergaarde data en persoonlijke marktkennis zorgt voor een bijzonder accurate prijsopgaaf. Het grote verschil met veel andere systemen zit in het feit dat wij geen auto’s inkopen, maar zorgen voor een optimale verkoopprijs.”

Voorwaarde voor de deelname aan Prijsmeester is dat de klant alle auto’s die niet in de showroom komen te staan via BCA verkoopt. “In ons systeem wordt bijgehouden voor welke prijs de auto’s van de klant worden verkocht, maar ook hoeveel deals er per verkoper en per vestiging worden gemaakt. Deze managementrapportages beiden een goed overzicht van de activiteiten”, aldus Aukema.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties