Een medewerker van de Van Mossel Automotive Groep heeft met opzet valse beschuldigingen van fraude geuit aan het adres van zijn werkgever. De man heeft zijn daden bekend en is op staande voet ontslagen. Algemeen directeur Eric Berkhof spreekt van een “groot persoonlijk drama” voor de betrokkene.

Op 5 december berichtte De Telegraaf over mails die iemand aan stakeholders van de Van Mossel Groep zou hebben gestuurd. Direct bestond al het vermoeden dat het een medewerker betrof. In de mails werd Van Mossel beschuldigd van fraude. Na onderzoek door bedrijfsrechercheurs kwam een medewerker in beeld die in accounts van collega’s zou hebben ingebroken. Met deze gegevens heeft hij bewijs van fraude gefabriceerd. Hij heeft dit vervolgens bekend. De man zegt te hebben gehandeld uit frustratie en noemt zijn daden “een roep om aandacht”.

Drama

“Dit is natuurlijk een bizar verhaal, en een groot persoonlijk drama voor deze medewerker. Gezien de ernst van zijn daden hebben wij hem op staande voet moeten ontslaan, maar wij hebben hem ook aangeraden zo snel mogelijk hulp te zoeken. Indien mogelijk zullen we hem hierbij helpen”, stelt algemeen directeur Berkhof. “Na de aanvankelijke schrik werd al snel duidelijk dat er inhoudelijk niets van de aantijgingen klopte en dat werd ook direct bevestigd door onze financiële partners. Ook is er geen onderzoek gestart door derden, zoals De Telegraaf ten onrechte schrijft. Het is natuurlijk te gek voor woorden, dat de verzinsels van één verward iemand zonder wederhoor door de pers worden overgenomen, maar je hebt er wel mee te maken. Eén belletje naar de betrokken partijen was voldoende geweest om deze commotie te voorkomen.”

Pijnlijk

Berkhof geeft aan dat de rust is teruggekeerd. “Maar dit raakt ons natuurlijk wel. Het is erg pijnlijk om een totaal ongefundeerd verhaal over ons zo in een ochtendblad te zien staan. Niet alleen ik, maar ons hele team van keihard werkende mensen wordt als onbetrouwbaar neergezet en een fantastisch bedrijf wordt bewust door het slijk gehaald. Maar we willen dit nu zo snel mogelijk achter ons laten en ons weer richten op onze activiteiten.” Aftersales Magazine publiceerde vorige week een interview met Eric Berkhof, waarin hij ingaat op de groeiambities van zijn automotive groep.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties