Wegener Digital lanceert vandaag Carsom.nl, een website waar autobezitters meer inzicht krijgen in de onderhoudsbeurten en slijtagereparaties die zij de komende jaren kunnen verwachten volgens fabrieksrichtlijnen. Op basis van aangeboden offertes kan de klant het onderhoud inplannen. Bosch Car Service en AD Autobedrijven starten met een pilot.

Raffi Aykaz, business unit manager bij Carsom.nl: “Wij zijn van mening dat door slim gebruik te maken van techniek en unieke databronnen autobezitters en autobedrijven beter met elkaar gematched kunnen worden. Het is bekend dat voor veel autobezitters auto-onderhoud een ‘black-box’ is en ons eigen onderzoek bevestigt dit. Autobezitters weten vaak niet wanneer ze onderhoud en reparaties kunnen verwachten en worden verrast terwijl dat niet nodig is. Gezien de huidige marktontwikkelingen is het tijd voor een kwalitatief en onafhankelijk leadportal voor aftersales.”

Op Carsom.nl kan iedere autobezitter kosteloos de Onderhoudsvoorspeller raadplegen. Op basis van onder andere kenteken, kilometerstand en rijgedrag laat deze voorspeller zien wat de te verwachten onderhoudsbeurten en slijtagereparaties zijn, voor een specifieke auto, in de komende jaren. Allemaal volgens de voorschriften van autofabrikanten. Vervolgens kan de autobezitter snel en gemakkelijk een specifieke onderhoudsbeurt of reparatie selecteren en bij (maximaal) drie garages in zijn omgeving een offerte aanvragen.
De offerteaanvraag wordt automatisch verzonden aan de geselecteerde autobedrijven. Het autobedrijf ontvangt de offerteaanvraag per e-mail en kan direct reageren via telefoon of e-mail om de lead te verzilveren. Het autobedrijf betaalt uiteindelijk een fee voor het ontvangen van de leads.

Bosch en AD

Vanaf vandaag zijn alle Bosch Car Service autobedrijven en AD Autobedrijven aangesloten. “De verwachting is dat snel meer autobedrijven zich zullen gaan aanmelden bij Carsom.nl. Als onafhankelijke intermediair willen we ons openstellen voor alle autobedrijven die volgens onze kwaliteitsrichtlijnen werken, zowel universele autobedrijven als dealers”, aldus Aykaz.

Carsom.nl is onderdeel van Wegener, één van de grotere uitgevers van Nederland. Wegener is ook eigenaar van onder andere Autotrack.nl.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties