Het garagesoftwarepakket Carsys van Car Systems in Heerlen is het eerste pakket dat aan het nieuwe Programma van Eisen voor de certificering van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven (BOA) voldoet. Recentelijk zijn al die eisen door een groep Bovag-leden tegen het licht gehouden en vernieuwd. Daar vloeit nu een nieuwe ronde van certificering uit voort.

Bertho Eckhardt, voorzitter van BOA: “Gezien het enorm hoge tempo van de technologische ontwikkelingen is besloten om de eisen jaarlijks tegen het licht te houden en waar nodig uit te breiden met nieuwe. Dat betekent ook dat de gecertificeerde garagesoftwarepakketten jaarlijks worden gecheckt om te zien of zij aan de aanvullende eisen voldoen. BDO, een onafhankelijk accountantskantoor, voert de controles hiervoor uit.”

Eén van de eisen die aan een softwarepakket wordt gesteld, is dat het modulair is opgebouwd. Eckhardt: “We horen van gespecialiseerde bedrijven, die bijvoorbeeld alleen onderhoud van auto’s doen, dat zij vaak een volledig pakket af moeten nemen, terwijl ze maar een deel van het pakket gebruiken.” Een andere vereiste is dat klantgegevens altijd in eigendom van het autobedrijf blijven.

Bovag-leden die een gecertificeerd pakket gebruiken, kunnen suggesties doen voor verbetering aan het programma van eisen. Waar mogelijk worden die meegenomen bij de jaarlijkse herijking van die eisen.

BOA heeft een speciale website over garagesoftwarepakket. Bekijk het hier >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties