De fabrikanten Bott Vario, Modul-System, Sortimo en importeur Moplan bedrijfswageninrichting lanceren op de Bedrijfsauto RAI 2012, onder toezicht van RAI Vereniging, het certificaat Veilige Bedrijfswageninrichting. Het doel is om mobiele werkplekken veiliger te maken.

Eric Rommerts, secretaris RAI Vereniging afdeling Autovak: “Naast de verkeersveiligheid speelt deze code ook in op de Arbo-eisen ten aanzien van de werkplek van chauffeurs van bedrijfswagens. RAI Vereniging is daarom blij om samen met de leden afspraken te maken in het kader van deze code of conduct.” Het certificaat gaat vergezeld van een reliëfsticker voor plaatsing op de inrichting en van een RAI Vereniging Safety Card met aanvullende veiligheidsaanbevelingen.

Om in aanmerking te komen voor het certificaat moet de aangekochte bedrijfswageninrichting crashbestendig zijn en de montage van de inrichting moet plaatsvinden volgens de voorschriften van de fabrikant. Daarnaast moet een erkende inbouwspecialist de werkzaamheden uitvoeren. Het certificaat wordt pas verstrekt door de fabrikant, nadat de kwaliteit van de inbouw is beoordeeld op basis van een fysieke inspectie of fotomateriaal, inclusief controle van de toegepaste inrichting.

Overigens is RAI Vereniging voorstander voor de ondersteuning van alle hulpdienstmeldingen binnen de op dit moment beschikbare veiligheidssystemen in voertuigen. Lees er hier alles over >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties