Vanaf 1 december aanstaande is het mogelijk om met één laadpas een elektrische auto op te laden bij de vijf snellaadstations van Essent en The New Motion in Amsterdam, Delft, Utrecht en Leeuwarden. Wie een abonnement voor snelladen heeft bij Essent en vervolgens een snellaadstation van The New Motion gebruikt, betaalt daarvoor via Essent. Omgekeerd geldt hetzelfde.

“Om het gebruiksgemak voor elektrische rijders te vergroten stellen we onze snellaadstations beschikbaar voor wederzijdse klanten”, vertelt Colin Willems van Essent. “De ervaring die we hiermee opdoen, zullen we delen met andere aanbieders van elektrische oplaadpunten.”

“Door de samenwerking tussen Essent en The New Motion kunnen we een groot netwerk van snellaadstations aanbieden aan de berijder”, zegt Ritsaart van Montfrans van The New Motion. “De berijder wil overal kunnen snelladen, ongeacht van wie het snellaadstation is.”

Essent werkt ook samen met Renault op het gebied van elektrisch vervoer. De kopers van een elektrische Renault kunnen bij de aanschaf van hun auto een oplaadpunt van Essent bij hun huis geplaatst krijgen.

Nederland heeft eind 2011 in totaal ruim 3.000 oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties