De vorig jaar aangekondigde landelijke keten van universele garagebedrijven onder de naam Stern Point zal op 2 juni haar eerste vestiging openen. Het betreft de voormalige Saab vestiging Jager Auto Naarden aan de Cort van der Lindenlaan in Naarden. Dat blijkt uit het nieuwe kwartaalbericht.

In deze garage zullen alle merken auto’s terecht kunnen voor reparatie, onderhoud en banden. Daarnaast worden gebruikte auto’s aangeboden onder het label Stern Plaza, autoverhuur onder Stern Rent, en financiële producten onder de labels Stern Lease, Stern Credit, Stern Polis en Stern Garant. Er wordt ook gestart met een eigen onderdelentak genaamd Stern Parts, om onder meer de klanten van Stern Point te kunnen bedienen met onderdelen en om de afhankelijkheid van de autofabrikanten terug te dringen.

Stern heeft de ambitie om de komende twee jaar 24 vestigingen van Stern Point operationeel te hebben.

Meer winst op lagere omzet

Verder blijkt uit het kwartaalbericht dat er in het eerste kwartaal van 2012 meer winst op een lagere omzet is geboekt. De nettowinst steeg naar 3 miljoen euro, tegenover 2,3 miljoen over dezelfde periode van het vorig jaar.

De netto omzet daalde met 8,9 miljoen euro (-3,3 procent) tot 261,2 miljoen euro. De verkoop van nieuwe personenauto’s viel conform de marktontwikkeling met 5,9 procent terug tot 145,1 miljoen euro. De verkoop van nieuwe bedrijfswagens ontwikkelde zich met een toename van 16,4 procent tot 36,2 miljoen euro beter dan de markt.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties