De Franse regering mag het noodlijdende Peugeot Citroën te hulp schieten met een staatssteun van 571,9 miljoen euro. Dat heeft de Europese Commissie bepaald. Volgens Brussel heeft het krediet geen directe gevolgen voor Europese concurrenten die niet door hun overheid worden geholpen.

PSA Peugeot Citroën heeft veel last van de malaise in de Europese economie. Het bedrijf wist in de eerste helft van dit jaar 10 procent minder nieuwe auto’s aan de man te brengen dan een jaar eerder. Daarbij gingen vooral de zaken in Europa slecht. De fabrikant rekent erop dat de Europese automarkt in heel 2013 met 5 procent krimpt.

De Franse staatssteun bestaat voor het overgrote deel uit garanties op obligaties die door het concern worden uitgegeven. De totale waarde van die obligaties kan oplopen tot 7 miljard euro. Daarnaast wordt een lening van bijna 86 miljoen euro verstrekt voor onderzoek naar een meer milieuvriendelijke dieselmotor

De fabrikant heeft onder meer toegezegd geen grote overnames te doen tijdens de periode dat er steun wordt ontvangen. Financiële voordelen die door staatsgaranties ontstaan zullen verder niet worden gebruikt om zelf goedkopere leningen te verstrekken aan klanten of dealers.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties