De netto-omzet en winst van de Berner-groep is in het boekjaar 2010-2011 gestegen tot ruim boven het niveau van voor de crisis. In het afgelopen boekjaar bereikte Berner een omzet van 677,7 miljoen euro, een stijging van 6,2 procent.

Twee derde van deze omzet is buiten thuisland Duitsland verdiend. Exclusief de acquisities bij de onderdelen Caramba en BTI groeide de Berner-groep met 6,4 procent. De resultaten zijn toegenomen met 75,0 procent naar 42 miljoen euro. Er werd 123,2 miljoen euro verdiend door Berner Duitsland en 554,5 miljoen euro buiten Duitsland. Berner behaalde recordresultaten binnen de Duitse, Oostenrijkse, Franse, Nederlandse, Belgische en Turkse markt.
In de vooruitzichten van het huidige boekjaar blijft de Berner-groep groeien. Het bedrijf gaat ook investeren in het personeelsbestand en laat het aantal werknemers stijgen met tien procent. Berner investeert elf miljoen euro in de uitbreiding van de logistieke faciliteiten bij Berner Oostenrijk, waar zich het logistiek centrum bevindt voor alle verkopen aan Zuidoost-Europa.

Berner is gespecialiseerd in de directe verkoop van kleine verbruiksmaterialen en gereedschappen aan professionele gebruikers in de automotivebranche, maar ook de bouw en industrie. Op 31 maart 2011 had de Berner-groep in totaal 8.140 medewerkers in dienst, waarvan 5.170 in de buitendienst.

De gereedschappenspecialist organiseerde onlangs nog een benefietavond ten behoeve van stichting Childcancer Just Beat It. De opbrengst (€7.190) van de avond is naar diverse goede doelen gegaan.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties