Merkdealer Van Hoegee op het bedrijventerrein aan de Franciscusweg in Hilversum heeft faillissement aangevraagd. De Hyundai-specialist heeft nog wel auto’s in de showroom staan, maar de deuren blijven sinds woensdag 31 augustus dicht. Hyundai Nederland gaat nu op zoek naar een nieuwe dealer in Hilversum.

Mike Belinfante, pr-manager bij Hyundai-importeur Greenib Car heeft zich ingelezen in het faillissement en meldt: “Alle klanten die een auto in bestelling hebben staan worden geïnformeerd dat de bestelling wordt overgedragen aan een andere dealer. We doen er alles aan om zonder vertraging uit te leveren. Ook mensen die nog een reparatie gepland hebben staan worden persoonlijk benaderd over de afhandeling.”

Over het hoe en waarom van het faillissement doet Belinfante geen uitspraak. “Dat is aan de dealer zelf. Het is altijd heel vervelend als er een bedrijf failliet gaat. Met Hyundai Nederland gaat het goed, we staan dit jaar zelfs dertig procent in de plus.”

Van Hoegee is op 1 januari 2002 gestart in Veenendaal en de laatste drie jaar had het ook een vestiging in Hilversum. Per 1 mei 2010 had de Bochane Groep het Hyundai-dealerschap in Veenendaal al overgenomen van Van Hoegee. Of er regelingen zijn getroffen voor het personeel van het failliete autobedrijf is niet bekend.

UPDATE
De Amsterdamse rechtbank heeft Van Hoegee dinsdag 6 september officieel failliet verklaard. Het betreft zowel de holding als de twee dochterbedrijven. Curator in dit faillissement is Mr. Eijking van advocatenkantoor Eijking in Naarden.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties