Rechters hebben tot nu toe 49 schadeclaims van gedupeerde Duitse VW-dieselrijders toegekend. Dat is een kwart van alle tweehonderd gerechtelijke oordelen die in dit dossier zijn uitgesproken, melden Duitse media.

Daarmee is de juridische afwikkeling nog niet ten einde. In totaal hebben zo’n tweeduizend mensen zich tot de rechter gewend omdat ze zich benadeeld voelen. Hun onvrede is gericht aan het adres van de fabrikant of de merkdealer. De reeds gedane uitspraken hebben nog geen definitief karakter. Volgens een VW-woordvoerder is de autofabrikant namelijk in alle gevallen in hoger beroep gegaan of gaat dat nog gebeuren. Bij  ongeveer 160 andere procedures heeft de rechter de claim afgewezen of trokken de klagers zich terug.

Compensatie

Tot nu toe heeft het autoconcern in Duitsland circa 1,6 miljoen van zijn 2,6 miljoen door software gemanipuleerde diesels aangepast. Alles bij elkaar zijn in Europa 8,5 miljoen automobilisten gedupeerd. De Europese Commissie oefent grote druk uit op VW om ook de portemonnee te trekken of aanvullende gratis diensten te verstrekken. Technische aanpassing alléén acht ze onvoldoende compensatie.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
1 mei 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties