De Nederlandse autofabrikant Lightyear krijgt 3,8 miljoen euro innovatiekrediet van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor zijn onderzoek naar en productie van zonneceltechnologie. Mede dankzij deze financiering kan Lightyear een productiefaciliteit voor zonnedaken voor voertuigen ontwikkelen waarmee de productiecapaciteit kan worden opgeschaald.

Afgelopen juli maakte Lightyear al bekend dat het gaat uitbreiden met een productielocatie voor de zonneceltechnologie en zonnedaken in Venray. Het hoofdkantoor van Lightyear blijft in Helmond.

Erkenning

“We zijn enorm vereerd om deze financiering vanuit RVO te mogen ontvangen”, vertelt Hans Heijmans van Lightyear. “We zien het als een erkenning vanuit de overheid dat ze gelooft in de technologie die Lightyear ontwikkelt, en dat zonnemobiliteit als een belangrijke oplossing wordt gezien.”

Namens RVO zegt Marcel Segers: “De toonaangevende technologie die Lightyear met dit project ontwikkelt heeft de potentie om een nieuwe toekomst in te luiden voor mobiliteit. Door de ontwikkeling van deze zonneceltechnologie in lijn met de bredere marktvraag op te schalen, wordt duurzame groei gestimuleerd.”

Lightyear onderzoekt momenteel verschillende opties, zowel publiek als privaat, voor verdere financiering voor Lightyears volumemodel, dat naar verwachting in 2025 in productie zal gaan.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties