Mijngrossier.nl introduceert een nieuw merk waterpompen genaamd HP . Hofleverancier van deze ruime verzameling waterpompen is de Italiaanse eerste montageleverancier Saleri. Deze leverancier ontwikkelt, test en produceert waterpompen voor volumemerken van GM, Fiat, VAG en Ford, maar ook voor BMW, Mercedes en Ferrari.

De lagers, poelie en waterdichte keerring (ook wel wrijvingspakking genoemd) zijn specifieke onderdelen die vaak gepatenteerd zijn. Het gevolg is dat veel imitaties van deze specifieke onderdelen in de aftermarket worden aangeboden. Saleri gebruikt voor HP alleen de originele componenten.

Het assortiment heeft een marktdekking van ongeveer 98 procent van het wagenpark in West-Europa en er worden gemiddeld twintig nieuwe waterpompen per jaar toegevoegd. Op dit moment zijn er ruim 600 waterpompen leverbaar.

Saleri’s technische kennis is onlangs nog bekroond tijdens Equip Auto 2011 in Parijs, waar de waterpompenfabrikant de Gold Award for Automotive Innovation in ontvangst heeft mogen nemen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties