Clean City presenteert, in samenwerking met technologiepartners HyMove en Venema, de GameChanger 1, een mobiele, off-grid stroomgenerator met een waterstof brandstofcel voor het snelladen van elektrische voertuigen.

De GameChanger 1 biedt de mogelijkheid om tegelijkertijd twee elektrische voertuigen op te laden met een vermogen van in totaal 120 kW. De stroomgenerator werd speciaal ontwikkeld om te voorzien in de behoefte van de haven van Livorno, een belangrijke Europese hub voor elektrische auto’s. De EV’s worden daarmee aan boord van de schepen opgeladen.

Clean City and HyMove gaan een strategisch partnership aan voor de productie van tweeduizend mobiele oplaadunits (in bestelauto’s en containers), waarmee ze heel Europa willen bedienen. Eind 2024 zullen Clean City en zijn partners de bovendien de GameChanger 2 presenteren, die een vermogen heeft van 800 kW en simultaan vier auto’s kan opladen of één elektrische  truck.

Elektriciteitsnet

“Off-grid DC-power is voorbestemd om de echte game changer in de e-mobility te worden”, zegt Agim Gjinali, oprichter en ceo van Clean City,  “zeker in een scenario met een sterk groeiende behoefte aan DC-stroom voor data centers en de beperkte capaciteit van het AC-netwerk. In de energiemix van 2050 zal de lokale opwekking van energie met behulp van waterstof een dominante positie innemen.”

Alberto Caetani, coo van Clean City: “We staan voor een echte revolutie. Tot nu toe gingen mobiele en off-grid oplossingen allemaal in de richting van powerbanks; batterijpakketten die vanuit het elektriciteitsnet opgeladen worden om vervolgens zelf elektrische voertuigen op te laden. Clean City brengt een echte mobiele generator op de markt die in staat is om met decentraal opgewekte groene energie continu 24/7 EV’s op de laden zonder daarbij een aanslag te doen op het toch al overbelaste elektrisch net.

“Met onze oplossing dragen we bij aan een groenere wereld, maar tegelijkertijd reduceren we de noodzaak voor enorme, langetermijninvesteringen in de elektrische infrastructuur, die steeds meer onder druk staat en zelfs dicht tegen het verzadigingspunt aan zit. Onze oplossingen betekenen een verlichting voor de Nederlandse infrastructuur, maar ook voor Europa en de hele wereld”, lichtte Theo Hendriks, oprichter en CEO van HyMove, toe.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties