Data-analisten van Marktplaats Auto’s hebben het zoekgedrag op hun website onder de loep genomen. Daaruit blijkt dat er een behoorlijk verschil zit tussen de droomauto van een Nederlander en de uiteindelijke koop.

“Auto’s kijken op Marktplaats is voor autoliefhebbers een echte hobby. Wij waren dan ook benieuwd welke auto de bezoekers het liefst zouden rijden en welke ze daadwerkelijk aanschaffen”, vertelt Hamish Stone, directeur Automotive Marktplaats. “We hebben daarom het zoek- en koopgedrag in kaart gebracht door te kijken naar advertenties met de meeste biedingen en e-mails en advertenties die gemiddeld het meest werden bekeken binnen Marktplaats Auto’s.”

Dat Nederlandse autoliefhebbers een voorliefde hebben voor snelle auto’s is opvallend in vergelijking met eenzelfde analyse in 2012. Destijds stonden Rolls-Royces en oldtimers hoog in de Hollandse droom top-5. Aan de koopkant blijven de Nederlanders trouw aan Volkswagen.

Top-5 Droom- en koopauto

Droomauto’s Nederlanders Nederlanders rijden
1. Lamborghini 1. Volkswagen
2. Ferrari 2. Opel
3. Hummer 3. BMW
4. Lotus 4. Renault
5. Bentley 5. Peugeot

Bron: Marktplaats Auto’s

Regionaal

Terwijl de snelle Lamborghini bovenaan de landelijke droomlijst prijkt, zijn er op regionaal niveau opvallende verschillen. Zo zouden Drentenaren het liefst een stoere Buick in hun bezit hebben, dromen Noord-Hollanders van Hummers en staat de Ferrari in de zuidelijke provincies op de eerste plek.

Wit is als populaire autokleur op zijn retour: in tegenstelling tot twee jaar geleden is de droomauto zwart.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
5 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties