Onderdelenfabrikant Nissens heeft een volledig uit aluminium samengestelde radiateur geproduceerd. Sinds tientallen jaren ontwikkelt en produceert Nissens Controlled Atmosphere Brazing (CAB) aluminium producten in de eigen Europese fabrieken.

Het gebruik van volledig aluminium radiateuren biedt een aantal voordelen ten opzichte van de conventionele radiateuren met plastic reservoirs. Zo zijn ze lichter en flexibeler, wat toepassen in kleinere ruimten makkelijker maakt. Ook is er geen rubberen pakking meer nodig tussen het aluminium koelblok en de plastic reservoirs. Hierdoor kan er geen lekkage meer optreden. De onbeperkte beschikbaarheid van aluminium is ook een voordeel bij de productie van het motoronderdeel, net als de met vijftien procent verhoogde koelcapaciteit ten opzichte van de OE-norm.
Verder zijn de koelblokken van de radiateuren voorzien van verstevigde kanalen met een kleine onderlinge afstand en double folded finns. Hierdoor wordt een grote koelcapaciteit en levensduur gecreëerd.

Momenteel heeft Nissens met deze radiateuren een dekkingsgraad van 23 OE-nummers, die geschikt zijn voor 27 verschillende modellen. De radiateuren in deze lijn zijn uitgevoerd binnen het Multi Fit-concept, wat betekent dat één radiateur passend is voor meerdere modellen.

Nissens maakte onlangs al bekend een lichtere radiateur ontwikkeld te hebben voor de aftermarket, gebaseerd op het vijfmillimetersysteem.

[responsive-video identifier=”Lz0P2oqOdQg”]
Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties