Ondernemers weten vaak weinig tot niets af van elektrisch vervoer en laten hierdoor kansen liggen. Om de ondernemer wegwijs te maken heeft Agentschap.nl een startgids uitgegeven onder de titel ‘Elektrisch vervoer in 20 vragen’.

Er komen steeds meer laadpunten voor elektrische voertuigen. Dat maakt de overstap naar elektrisch rijden makkelijker voor een groeiend aantal particulieren en bedrijven. De populariteit van elektrisch vervoer houdt naar verwachting aan. In 2020 rijdt ongeveer één op de tien nieuw verkochte voertuigen elektrisch. Dat percentage zal vanaf dan sterk groeien.

Veel bedrijven willen wel één of meer elektrische voertuigen kopen, maar weten bijvoorbeeld niet wat de kosten zijn. Of ze hebben vragen over de – fiscale – voordelen van elektrisch rijden. Met de ‘Startgids voor bedrijven’ geeft Agentschap NL ondernemers antwoord op veelgestelde vragen. Zo wordt het voor bedrijven makkelijker om over te stappen naar elektrisch vervoer.

Fiscale voordelen

De gids behandelt kort en krachtig de praktijk van elektrisch vervoer. De kosten en (fiscale) voordelen staan overzichtelijk op een rijtje. Daaruit blijkt bijvoorbeeld dat elektrisch rijden in sommige gevallen goedkoper is dan rijden op benzine of diesel. Ook het opladen van het voertuig en de beschikbaarheid van laadpunten komen aan bod. Praktijkcases en rekenvoorbeelden maken de overwegingen om wel of niet te kiezen voor elektrisch vervoer nog concreter.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties