In het onderzoek naar mogelijke corruptie bij het wagenparkbeheer en de aanbesteding van dienstauto’s voor de politie en defensie, zal het Openbaar Ministerie (OM) twee politieambtenaren en vier ambtenaren van defensie strafrechtelijk vervolgen.

Het gaat daarbij om het goedkoop leasen en huren van auto’s, korting op onderhoud, het gebruik van tankpassen, aannemen van winterbanden en (verre) buitenlandse reizen, waaronder geheel verzorgde meerdaagse cruises op de Middellandse Zee.

De verdachten hadden soms grote invloed op de aanbesteding van dienstvoertuigen en onderhielden nauwe banden met de autoleveranciers. De aanbestedingen vertegenwoordigen een waarde van honderden miljoenen euro’s.

Vier jaar cel

De bedrijven en hun medewerkers, onder wie directieleden en accountmanagers, worden verdacht van het verstrekken van giften aan ambtenaren. De vervolgingsbeslissingen over de zaken tegen de bedrijven en medewerkers volgt naar verwachting binnen afzienbare tijd.

De onderzochte aanbestedingen hadden betrekking op de aanschaf van 1667 VW Amaroks met bijbehorend onderhoud voor defensie en 1330 personen- en bedrijfsauto’s per jaar voor de politie.
Op omkoping van een ambtenaar staat een maximum gevangenisstraf van vier jaar.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties