LKQ Corporation zal per 1 juli 2024 uit eigen gelederen Justin Jude aanstellen als nieuwe president en ceo. Hij volgt daarmee de huidige ceo Dominick Zarcone op, die met pensioen gaat.

Justin Jude is sinds 2014 verantwoordelijk voor de LKQ-activiteiten in Noord-Amerika. Hij zal per 1 januari 2024 worden benoemd tot executive vice president en operationeel directeur van LKQ Corporation, tot hij 1 juli volgend jaar Zarcone opvolgt. Zarcone leidde het bedrijf de afgelopen negen jaar en speelde een belangrijke rol bij de uitwerking van de expansieplannen van LKQ.

Waardevol

Jude is sinds 2007 bij LKQ werkzaam en is een ‘man van de werkvloer’. Behalve zijn functie in de VS is hij tevens lid van de board of directors van het Zweedse Meko (het voormalige Mekonomen), waar LKQ een belang van bijna 30 procent in heeft. Jude: “Ik ben blij dat de raad van bestuur mij als ceo heeft gekozen en ik zal samen met onze teams – er werken inmiddels wereldwijd 51.000 mensen bij LKQ – de ingezette koers verder ontwikkelen, waarbij we ons doel om wereldwijd de meest waardevolle leverancier van onderdelen te worden. En daarbij in hoge mate onderscheidend te zijn van de concurrentie.”

Jude heeft daarbij voor de komende jaren vooral autonome groei op het oog, meer dan groei door overnames.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties