Het werkplaatsconcept Quick Repair Service (QRS) biedt in Amsterdam Zuidoost en Almere consumenten de gelegenheid om eigen en via een webshop ingekochte onderdelen te laten monteren. Het is het eerste werkplaatsconcept dat op deze manier klanten werft.

Uit de jongste promotiefolder van QRS blijkt dat er 25 procent korting op het uurloon wordt gegeven als kennismaking. Op de bij QRS bestelde banden geeft de organisatie een laagste prijsgarantie. Sowieso lijkt de formule vooral in te zetten op lage prijzen als promotiemiddel. De APK kost er 15 euro, een kleine onderhoudsbeurt 75 en een grote onderhoudsbeurt 175 euro. Ruitenwissers met twintig procent korting worden gratis gemonteerd.

QRS-directeur Ruud van der Jagt steunt de actie van de vestigingen in Amsterdam Zuidoost en Almere niet. “De betreffende ondernemers zijn zelf zeer inventief bezig geweest, dat prijzen wij, maar wij als organisatie van de formule Quick Repair Service voeren dit niet landelijk in. Als consumenten zelf onderdelen gaan meebrengen, waar zit dan het winstmodel? Laat staan als er garantie verleend moet worden, hoe wordt dit opgelost?”

In 2012 zal de werkplaatsformule voor merkdealers en specialisten ook een occasionlabel krijgen. Daarnaast zal QRS zich dit jaar zeer waarschijnlijk ook gaan aansluiten bij een leaseconcept. Lees er hier alles over >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties