Rodac International uit Sittard is overgenomen door SAM Outillage uit Frankrijk. Investeerder Greenlight Investments heeft de Nederlandse specialist in pneumatisch gereedschap en equipment verkocht, zodat Rodac haar positie internationaal kan versterken.

In juli 2011 nam SAM nog het bedrijf PTS over, een specialist in pneumatisch gereedschap en op 20 december is hier Rodac aan toegevoegd. “Het bondgenootschap SAM, PTS en Rodac zal in staat zijn om het breedste gamma te bieden, qua hand- en pneumatisch gereedschap en equipement, om zo in de behoefte van professionele dealers en gebruikers te voorzien”, aldus Frédéric Champavere, president bij SAM.

Door de overname kunnen dealers in ons land naast persluchtgereedschap en equipment nu ook handgereedschap leveren. De producten van Rodac zullen nu ook in Frankrijk verkocht worden. Daarnaast vindt er ook export plaats naar de overige landen waar SAM actief is.

De SAM Groep bestaat negentig jaar en is gevestigd in de regio Saint-Etienne. Het maakt 32 miljoen euro omzet en is ook eigenaar van twee commerciële locaties in de Benelux en Spanje. SAM ontwerpt, fabriceert en verkoopt een breed gamma aan gereedschap, met als belangrijkste doelgroep de industriële-, automotive- en bouwsector.

Rodac is al meer dan vijftig jaar een leverancier van pneumatische gereedschappen en Equipement en sponsor van Team Lotus Formule 1. Het bedrijf realiseert ongeveer 4,4 miljoen euro omzet en heeft 25 medewerkers in dienst. In Duitsland maakt Rodac GmbH deel uit van Rodac International BV.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties