Het bestuur van VACO heeft Ron van der Jagt aan de leden voorgedragen als nieuwe voorzitter. Van der Jagt neemt het voorzitterschap over van Sybrand van Hulst, die na twaalf jaar de voorzittershamer heeft neergelegd. Na instemming door de leden wordt Van der Jagt op 10 februari aanstaande tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering benoemd.

Ron van der Jagt (1965) heeft de nodige ervaring als bestuurder en toezichthouder, voor organisaties op het snijvlak van publiek en privaat. Eerder was hij jarenlang verbonden aan managementadviesbureaus zoals Boer & Croon. Sinds een aantal jaren zet hij zijn kennis en ervaring in voor de publieke zaak en voor organisaties met een maatschappelijke missie.

“Soms valt alles op z’n plek. En komt alles waar je goed in bent bij elkaar in één functie. Daarom vind ik het bijzonder leuk dat VACO mij aan de leden heeft voorgedragen als de nieuwe voorzitter”, aldus Van der Jagt. “In deze rol zullen mijn kwaliteiten op het gebied van strategie, bestuur en communicatie goed van pas komen. En ik kan bij VACO uitstekend gebruikmaken van alle ervaring die ik heb met belangen-, beroeps- en brancheverenigingen.”

Eigen spoor

Voor het VACO-bestuur is Van der Jagt de beoogde opvolger van Sybrand van Hulst. Carlo Hijzen, voorzitter van de sector Bandenvernieuwing en VACO-vicevoorzitter: “Welkom bij VACO Ron! Ik zie er naar uit om met je samen te werken! En als ik de Amerikaanse denker Ralph Waldo Emerson mag citeren: Ga niet waar de weg je leidt, maar ga waar geen pad is en laat je eigen spoor achter.”

Algemeen secretaris VACO Laura Seegers tot slot: “Verbinding met onze leden is juist in de schrale tijd van corona essentieel en soms ingewikkeld. Ron zal zeker bijdragen aan het versterken van de band die VACO met de leden heeft en ook aan het uitbouwen van de connectie die wij met onze partners hebben. Daar maken we met elkaar een speerpunt van.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
18 juni 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties