Kuhne Nederland (Hoevelaken) is sinds maandag een nieuwe werkmaatschappij van Sator/LKQ (Schiedam), waarin de activiteiten van Kuhne Automotive worden voortgezet. In de komende maanden zullen daarnaast alle activiteiten van Quinton Hazell Nederland (Nieuwegein), dat eveneens tot Sator-LKQ behoort, worden geïntegreerd in de nieuwe onderneming. Jan van Doorn, de huidige directeur van QH Nederland zal daarom per 1 juli ook directeur van Kuhne zijn.

Financiële details over de transactie worden niet bekend gemaakt. Sator boekte echter zelf vorig jaar nog een omzet van 288 miljoen euro, de geschatte omzet van Kühne bedraagt rond de 25 miljoen euro. Adriaan Roggeveen, ceo van Sator en directielid van LKQ Europe: “De overname van Kühne past in onze groeistrategie, zowel nationaal als internationaal. Kühne heeft een vergelijkbaar businessmodel als Sator, waar de automaterialengrossier als logistieke ruggensteun voor het autobedrijf centraal staat. Daarnaast is Kühne een onderneming met een rijke historie, grote merken en een ervaren team met veel kennis van de producten en de markt. Met name het dieselspecialisme (onder andere van Delphi, red.) is een belangrijke aanwinst voor onze groep.”

“De schaalvergroting binnen het landschap van de Europese distributie van auto-onderdelen en automaterialen neemt vormen aan waarbij kleinere nationale spelers het steeds moeilijker krijgen. Dat hebben de aandeelhouders van Kühne ook ingezien en dat heeft in december 2012 geleid tot gesprekken over een overname”, aldus Roggeveen.

“De klantenkring van Kühne zal geen enkel nadeel van de overname ondervinden. Alle afspraken worden uiteraard gerespecteerd. Door de toevoeging van alle QH-activiteiten wordt het assortiment van Kühne nog aantrekkelijker voor de afnemers. De gecombineerde activiteiten van Kühne en QH zullen vanuit Hoevelaken worden ontplooid. We hebben de panden in Hoevelaken voor tien jaar gehuurd. Dat zegt iets over onze vastberadenheid om vanuit die locatie actief te blijven”, benadrukt Roggeveen.

Auto Teile Ring

Kühne Automotive was aandeelhouder en lid van ATR, (Auto Teile Ring) het Europese samenwerkingsverband van distributiebedrijven in de automotive aftermarket. Roggeveen: “Die aandelen zijn onderdeel van de overname, waarmee elke belemmering voor het ATR lidmaatschap van Kühne en andere Sator-bedrijven in de Benelux is opgeheven.”

Alle medewerkers van Kühne Automotive zullen meegaan naar Kühne Nederland. Directeur-grootaandeelhouder Dinno van Breugel heeft echter besloten het bedrijf te verlaten. “We zullen uiteraard wel moeten reorganiseren om de schaalvoordelen om te zetten in resultaat. De integratie van QH biedt ook weer nieuwe impulsen voor de werkgelegenheid. We zullen daar voorzichtig mee omgaan, om de kennis en ervaring voor Sator-LKQ te behouden. Het klinkt gek, maar goede mensen met de juiste kennis en ervaring zijn nog steeds schaars”, aldus Roggeveen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties