Schadeketen AAS opent op 1 september in Den Haag het eerste schadeherstelbedrijf waarin de coöperatie zelf participeert, samen met twee AAS-ondernemers. Volgens AAS-directeur Nicole Spenkelink past deze aanpak helemaal in de filosofie van de keten voor 2020. “Participatie is een van de mogelijke toekomstscenario’s. Zo kunnen we belangrijke marktgebieden optimaal invullen.” Ook verzekeringsmaatschappijen hebben er vertrouwen in.

Het is voor het eerst dat de coöperatie AAS zelf actief participeert in een schadeherstelbedrijf, samen met twee ondernemers. “Er is unaniem door de leden besloten dat wij als coöperatie een actievere rol gaan spelen en bijvoorbeeld ook gaan participeren in nieuwe concepten. In feite investeren de leden hiermee gezamenlijk in nieuwe initiatieven, waar we technische innovaties of marketingconcepten kunnen uittesten. Van die ervaringen hebben vervolgens alle leden profijt. Het is onze verantwoordelijkheid om de toekomst van onze keten te waarborgen”, aldus Spenkelink.

“Dat kan door actief participeren, maar ook door het samenbrengen van partijen om de noodzakelijke consolidatie in de markt op gang te brengen. We hebben de Nederlandse markt in regionale werkgebieden opgedeeld. Per gebied bekijken we de markt en worden scenario’s geformuleerd met de kansen en mogelijkheden. Of er ruimte is voor meer flagship stores kunnen we nu nog niet zeggen, maar alles is mogelijk. We bekijken dat van geval tot geval. De coöperatie heeft daarin een actieve rol.”

Proeftuin voor de gehele keten

De flagship store is gevestigd in het Haagse Forepark en fungeert als proeftuin voor de gehele keten. “We gaan hier bijvoorbeeld kijken hoe we cosmetisch herstel zo optimaal mogelijk kunnen inzetten, maar ook op het gebied van klanttevredenheid willen we alles verfijnen”, aldus Spenkelink.

Schadehersteller Marinus de Vries van AAS Bos Zoetermeer is één van de partners waarmee AAS samenwerkt in dit project. “We kunnen hiermee het ideale bedrijf voor de toekomst creëren zonder historische belemmeringen, zoals overgekwalificeerd personeel en een te hoge kostenstructuur. De combinatie van coöperatie en ondernemerschap is uniek en een belangrijke reden dat ik meteen ja heb gezegd tegen deze kans.”

AAS bestaat uit een netwerk van 72 schadeherstelbedrijven, waarbij het zelfstandig ondernemerschap in de regio een belangrijk uitgangspunt is.

De toekomst van de schadeherstelmarkt staat ook op het programma tijdens het tweede Nationaal Schadecongres dat op 9 september in Bunnik wordt georganiseerd.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties