Brembo presenteert tijdens aankomende IAA in Frankfurt een nieuwe familie aluminium remklauwen, bedoeld voor het topsegment in de eerste montage. De gepatenteerde oplossing zou volgens de fabrikant acht procent gewicht besparen.

De familie is bedoeld voor auto’s met een groot remoppervlak en bestaat uit drie maten c.q. gewichten: voor 17 inch (5,9 kg), 18 inch (7,7 kg) en 19 inch (8 kg). De nieuwe, gepatenteerde vorm van de remklauw wijkt af dankzij de vijf openingen, waarvan er twee aan de voorzijde zitten en tussen de 16 en 22 cm² meten. De andere drie, op de bruggen, zijn tussen de 7 en 11 cm² groot. Op deze manier wordt het materiaalgebruik beperkt tot die plaatsen waar ook daadwerkelijk belasting plaatsvindt. De gewichtsbesparing van de remklauw is van groot belang om het onafgeveerde gewicht omlaag te krijgen en zo een gunstige bijdrage te leveren aan zowel het brandstofverbruik als het comfort.

Het is niet de enige Brembo-noviteit tijdens aankomende IAA. Het Italiaanse merk toont ook een in-wheel elektromotor die geschikt zou zijn voor autonoom rijden. Het getoonde voertuig bevat vier van die motoren, elk bevat een elektromechanische klauw en een lichtgewicht schijf.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties