De Duitse bandenbeurs The Tire Cologne heeft in drie dagen 14.400 bezoekers naar Keulen getrokken, aanzienlijk meer dan de ongeveer 12.000 in 2022. De organisatie spreekt dan ook van een “erg goed resultaat”.

De beurs telde 430 exposanten uit 35 landen; bezoekers kwamen zelfs uit 109 landen. “Dit evenement zat vanaf dag één vol positieve energie en liet duidelijk zien hoe belangrijk dit podium is voor het bevestigen en uitbreiden van internationale zakenrelaties in de industrie”, zegt Oliver Frese namens de organisatie. “Voor ons al industrieplatform is het success van de vakbeurs een duidelijk signaal dat een sterke vakbeurs onmisbaar is voor de industrie. Hier worden de belangrijke thema’s aangesneden en wordt de basis gelegd voor het zakelijke succes in de toekomst”, aldus Stefan Helm namens de Duitse bandenbrancheorganisatie BRV.

Duurzaamheid

De beurs werd dit jaar gedomineerd door het thema duurzaamheid. Veel exposanten hadden er de aandacht op gevestigd. De beurs zelf had voor de circulaire economie zelfs het centrale deel van de beurs ingeruimd, waar dat vorig jaar nog was veroordeeld tot het gangpad. Zo’n vijftig exposanten die actief zijn op het gebied van circulariteit brachten het thema over het voetlicht. “Dat we niet praten over technische innovaties, maar ook over social relevante onderwerpen maakt dat we bedrijven inspireren om vooruit te denken en concrete resultaten te boeken. The Tire Cologne heeft de vinger aan de pols van de tijd en speelt niet alleen in op economische efficiëntie, maar ook op de duurzaamheid van de industrie”, aldus to Frese.

De beurs keert terug naar Keulen in 2026, van 9 tot en met 11 juni.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties