Visteon, de producent van automotive onderdelen en systemen voor autofabrikanten, is akkoord gegaan met de verkoop van haar verlichtingstak aan de Varroc Group. Dit bedrijf maakt auto-onderdelen. De overname moet in het derde kwartaal van dit jaar zijn afgerond en er zijn 4.200 personeelsleden bij betrokken.

Het te verkopen bedrijfsonderdeel produceert een breed productgamma van verlichtingsproducten voor zowel het exterieur als interieur van een auto. In 2011 had Visteon met deze onderneming, dat vestigingen heeft in Europa, Noord-Amerika en Azië, een omzet van 531 miljoen dollar.

“Door deze verkoop kan Visteon zich gaan focussen op haar productietaak van klimaat- en elektronica-onderdelen”, aldus Donald Stebbins, president van Visteon. “We zijn tevreden met de verkoop aan zo’n sterk bedrijf, dat 26 fabrieken heeft en die ontwikkelcentra en denken dat dit een zeer goede strategische zet is.”

Oud Ford-dochter en wereldwijd onderdelenleverancier Visteon maakte in augustus 2011 nog bekend fors te investeren in Wuhu Bonaire Auto Electrical Systems. Lees er hier alles over >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties