Dealerbedrijf Van Kerkhof en Visscher Groep (VKV Groep) verkoopt zijn occasions voortaan via BCA Prijsmeester, het veiling- en taxatiesysteem van BCA Autoveiling. Met dit systeem ontvangt de dealer van Renault, Nissan, Dacia en Infiniti binnen tien minuten een actuele prijs voor een gebruikte auto. BCA regelt de verkoop.

“Met 2.000 gebruikte auto’s per jaar is het voor ons zeker de moeite waard om het verkoopproces zo efficiënt mogelijk te regelen”, aldus Roel van der Giessen, occasionmanager van de VKV Groep. “Sinds november heeft gemiddeld één op de drie inruilvoorstellen een order opgeleverd. Wat ons betreft is dat een uitstekende verkoopconversie. Verder biedt BCA Prijsmeester ons zekerheid met een prijsgarantie. Die wordt niet over één afzonderlijke auto berekend, maar over het totaal.”

VKV Groep heeft vorig jaar bij een proef in Waalwijk een prima rendement gerealiseerd. “Uiteraard is het voor ons de bedoeling dat BCA Prijsmeester winst oplevert. Daarom is het een voordeel dat bij BCA Autoveiling meerdere handelaren kunnen bieden op een auto. Dat zorgt doorgaans toch voor een hogere opbrengst. Verder is het een groot voordeel dat we voortaan te maken hebben met één partij voor alle occasions die we niet zelf verkopen. Daarmee zijn we bijvoorbeeld ook verlost van de contante geldstroom die de samenwerking met autohandelaren vaak met zich meebrengt”, aldus Van der Giessen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties