Ondanks alle perikelen omtrent VW blijft de consument (zowel zakelijk als privé) voor een Volkswagen kiezen. Dat heeft Leasevergelijker.nl onderzocht onder 115.000 gebruikers van de website. Daaruit blijkt dat Volkswagen net zo populair is onder consumenten als voor het schandaal. 

Bij privé lease zoekt 15% van de bezoekers naar een Volkswagen Up! Op enige afstand volgt de Volkswagen Polo met 9%. De top vijf van meest gezochte auto’s wordt verder aangevoerd door Kia Picanto (7,35%), Seat Mii (6,91%) en de Mercedes A-klasse (6%).

Wilbert Philippo, directeur Leasevergelijker.nl: “Volkswagen is bij ons nog steeds de meest gezochte auto. Je zou verwachten dat na het bekendmaken van de Volkswagen dieselaffaire de zoekopdrachten en interesse in een particulier of zakelijk leasecontract wellicht meer en na verloop van tijd minder zou worden. De afgelopen maanden september en oktober hebben wij geen enkel verschil kunnen merken. Opmerkelijk is wel de interesse in de Mercedes A-klasse. Deze ligt qua prijsstelling twee keer zo hoog als de aanvoerders van deze lijst. Dit staat haaks op de beleving dat er voor privé lease alleen interesse bestaat in de goedkope, kleine auto’s.”

Overigens is het merendeel van de bezoekers, 65%, op zoek naar een privé leasecontract, tegen 35% zakelijke lease.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties