Uit het Winterbandenonderzoek van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat bijna één op de drie Nederlandse autobezitters winterbanden onder de auto heeft en de meest genoemde reden om winterbanden aan te schaffen veiligheid (83 procent) is. Voor het verplichten van winterbanden voelt bijna de helft van de meeste Nederlanders weinig.

Een kwart zou wel voor een verplichting zijn en nogmaals een kwart ziet zowel plussen als minnen. Het verbond vindt dat daarmee autobezitters die weinig rijden op kosten worden gejaagd. Iets meer dan vier op de tien ondervraagden (41 procent) vindt wel dat autobezitters met winterbanden korting moeten krijgen op hun verzekeringspremie. Eén op de drie ondervraagden is het daar niet mee eens.

Uit het onderzoek, waarvoor in januari 500 consumenten zijn ondervraagd, blijkt ook dat automobilisten met winterbanden minder schade veroorzaken. Bovendien geldt dat automobilisten die een jaar geen schade veroorzaken, een extra schadevrij jaar opbouwen waardoor de no-claimkorting stijgt. Het verbond ziet dat ook als winterbandenvoordeel.

Slechts één op de tien ondervraagden vindt dat automobilisten die zonder winterbanden een ongeluk veroorzaken, zelf moeten opdraaien voor alle kosten. Een ruime meerderheid is het daarmee oneens. Van de autobezitters die nu geen winterbanden hebben, is negentig procent niet van plan om ze deze winter nog aan te schaffen. Meest genoemde redenen zijn te weinig rijden (42 procent) en de kosten (32 procent).

Download hier de onderzoeksresultaten >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties