Gereedschapsfabrikant Facom timmert flink aan de weg met haar assortiment. Dit keer heeft zij haar programma van multimeters en meetapparatuur een nieuwe impuls gegeven met zes nieuwe producten.

De nieuwe onderhoudsmultimeter is speciaal voor industrieel onderhoud, voor het diagnosticeren van elektronische en elektromechanische apparatuur en voor gebruik als leerinstrument. De multimeter wordt automatisch gekalibreerd en is voorzien van een breed LCR-scherm met achtergrondverlichting voor gebruik onder moeilijke omstandigheden. Het apparaat meet RMS/CAT III en wordt geleverd met een beschermhoes en een set meetpennen.

Er is ook een nieuwe multimeter voor auto’s beschikbaar. Hiermee kunnen monteurs diode- en doorgangstests uitvoeren, temperatuur-, cilindercyclus- en contacthoekmetingen verrichten en de interne weerstand van accu’s meten. Het apparaat meet wissel- en gelijkstroom zonder contact van 0 tot 500 ampère en wordt geleverd met een set meetpennen, een accu-analysekabel, een K-temperatuursonde en een beschermhoes.

De ampèretang die Facom in haar productoverzicht opgenomen heeft is ideaal voor het meten van stroom zonder contact in combinatie met Facom’s 711A- en 714A-multimeters. De ampèretang meet wissel- en gelijkstroom van 0 tot 600 ampère.

Voor technici die onderweg zijn is er de nieuwe multimetertang. Het apparaat is geschikt voor het meten van stroom zonder contact, waardoor er geen risico op kortsluiting is. De meter wordt automatisch gekalibreerd en is voorzien van een LCR-scherm met achtergrondverlichting voor gebruik onder moeilijke omstandigheden.

Facom’s DDT/VAT-veiligheidstester is ontworpen voor onderhouds- en diagnosewerkzaamheden in de bouw- en industriesector. Met de tester kunnen technici de afwezigheid van ‘VAT’-spanning controleren. Het apparaat doet ook dienst als fasedetector, continuïteitstester, 30 milliampère-stroombrekertester en faseveranderingsindicator.

Tot slot heeft Facom de DX T100 infraroodthermometer. Het apparaat is zo ontworpen dat er zonder contact gemeten kan worden door middel van een op een laserzoeker aangesloten infraroodbundel. Daarnaast is het ook mogelijk om door aansluiting van een K-thermokoppel met contact te meten.

Twaalf fabrieken

Inmiddels verkoopt de gereedschapsfabrikant, onderdeel van de Stanley Black & Decker-groep, meer dan 8.000 producten. Deze maakt zij zelf in haar twaalf Europese fabrieken. Elke fabriek is gespecialiseerd in een bepaald type gereedschap.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties