Mercedes-Benz in de Benelux en Eneco gaan een strategische samenwerking aan die voorziet in de installatie van een wallbox van Eneco voor zowel zakelijke rijders als privéklanten wanneer zij een elektrische of geëlektrificeerde Mercedes-Benz aanschaffen.

“We zijn zeer verheugd over het partnership met Mercedes-Benz”, aldus Leonie Baneke, ceo Eneco eMobility. “Dit stelt ons in staat om, samen met een pionier in elektrisch rijden, klanten een probleemloze transitie te bieden richting duurzame mobiliteit.”

Namens Mercedes zegt Claire D’Haese, manager Online to Offline Operations: “Met Eneco hebben wij een betrouwbare partner gevonden voor het aanbieden van laadoplossingen. Eneco heeft, net als Mercedes-Benz, duidelijke ambities als het gaat om een duurzame toekomst en helpt ons om de klant volledig te ontzorgen bij de overstap naar elektrisch rijden.”

Slim laden

Elke wallbox-installatie beschikt over een driefasig laadpunt, driefasige bekabeling, een datakabel en een laadpas om slim te kunnen laden. Wanneer de laadbehoefte van de klant in de toekomst verandert, zijn er geen ingrijpende wijzigingen in de infrastructuur meer nodig.

Via de SlimLaden-app van Eneco heeft de gebruiker inzicht in de voordeligste momenten op de dag om te laden. Als de thuisenergie van zonnepanelen komt, is het ook mogelijk om te laden met energie van de eigen zonnepanelen.

Zodra de klant onderweg is, biedt de Mercedes me-app uitkomst: hier is alle informatie over de status van de accu, de laadmogelijkheden in de buurt en plug & charge te vinden. Bovendien is de Mercedes me Eco Coach app beschikbaar als een personal trainer die de bestuurder helpt nog efficiënter met zijn elektrische auto te rijden en te laden.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties