Er kleven grote risico’s aan het openen en starten van de auto met een mobiele telefoon. Daarvoor waarschuwt Duitslands grootste verzekeraar Allianz.

In de jaren negentig werd de fysieke sleutel in toenemende mate vervangen door een radiografische afstandsbediening. Dat maakte de weg vrij voor de huidige ‘keyless entry’, waarbij de sleutel in de zak kan blijven en de auto zichzelf automatisch opent wanneer de bezitter van de sleutel binnen enkele meters van de auto komt.

Verlengen

Allianz waarschuwt ervoor dat het signaal van dergelijke digitale sleutels kan worden afgeluisterd door technisch onderlegde dieven. Zij kunnen met een apparaatje het signaal van de digitale sleutel tot enkele honderden meters verlengen, waarna de auto geopend en weggereden kan worden.

E-Klasse

Allianz acht het goed mogelijk dat de mobiele telefoon deze digitale sleutel binnenkort volledig zal vervangen. De nieuwe E-Klasse van Mercedes-Benz kan al met de smartphone worden geopend, gestart en gesloten. De mobiele telefoon zendt een radiosignaal door middel van NFC-techniek (near field communication) naar de auto. Om het dievengilde voor te blijven heeft het technologiecentrum van Allianz zekerheidsstandaards en aanbevelingen ontwikkeld voor de virtuele sleutel.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties