De bandenvervangingsmarkt voor personenauto’s lag in augustus wat betreft verkochte en gemonteerde aantallen op hetzelfde niveau als augustus vorig jaar. Positief nieuws voor de retailers: de gemiddelde verkoopprijs per band lag vier euro hoger dan in dezelfde maand van afgelopen jaar.

Die conclusie valt te trekken uit de over augustus gepubliceerde bandencijfers van Werkplaats Serviceprovider (WESP), de basis voor de Nationale Bandenmonitor. Bij de meting waren 447 hoofdzakelijk universele autobedrijven betrokken.

Vierseizoenenband

De gemiddelde verkoopprijs lag in dit WESP-netwerk in augustus vier euro hoger dan over dezelfde maand vorig jaar. Ten opzichte van de voorgaande maand juli daalde de gemiddelde verkoopprijs met één euro. Volgens bandenretailers is de relatief sterk gestegen vraag naar vierseizoenenbanden debet aan de licht hogere prijsniveaus. Ook speelt mee dat bij vierseizoenenbanden de vraag naar de A-merken hoger ligt dan bij zomer- en winterbanden, waar B- en budgetmerken een belangrijker rol spelen. Voor een vierseizoenenband heeft de werkplaatsklant simpelweg nog net iets meer geld over. Overigens is 2017 tot nu toe wat het omzetverloop betreft een bandenjaar vol hoge pieken en diepe dalen. Niemand heeft echt een onderbouwing voor het grillige sentiment van de consument in de eerste acht maanden. Meer hierover in de op 23 september verschenen editie van Aftersales Magazine. bandenmonitor_grafiek_pag29_nr9_17
Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties