Autobedrijven die occasions willen verkopen via Marktplaats krijgen per 1 juli meer mogelijkheden. Naast het bestaande basispakket komt er ook een pluspakket en een premiumpakket.

marktplaats Het pluspakket biedt autobedrijven onder meer de mogelijkheid om een uitgebreide bedrijfspagina toe te voegen met meer informatie over de onderneming en grotere foto’s van de aangeboden auto’s. Met het premiumpakket krijgen de advertenties een hoogwaardig karakter. Rond de resultaatpagina van de auto zijn bijvoorbeeld geen andere banners te zien.

Data

Paul de Vries van Marktplaats: “In het premiumpakket kan een autobedrijf heel gedetailleerde informatie krijgen over zijn bezoekers. Immers, 80 procent van de bezoekers is ingelogd en daar hebben wij gegevens van. Die combineren we met CBS-data, zodat we heel specifiek kunnen zien welke groep mensen bij een bepaald autobedrijf naar auto’s zoekt. Op grond daarvan kunnen we dan aanbevelingen doen, om bijvoorbeeld de tekst bij de advertentie aan te passen.”

Actueel

Marktplaats heeft de plus- en premiumpakketten in de markt gezet omdat er vanuit het autobedrijf de wens geuit werd om beter op te vallen tussen de particuliere advertenties. Paul de Vries: “We nemen die wens heel serieus. Veel particulieren bieden hun auto aan op Marktplaats en zijn dan vaak goedkoper dan het autobedrijf, maar een particulier hoeft ook geen garantie te geven. Met Plus en Premium kunnen dealers en autobedrijven hun toegevoegde waarde laten zien.”

Kosten

De kosten voor een basisadvertentie blijven gelijk (8 euro voor autobedrijven die veel advertenties plaatsen, 14 euro voor wie er maar enkele plaatst). Ter vergelijking: een particulier betaalt 25 euro om zijn auto te koop aan te bieden. Het autobedrijf dat kiest voor een plusadvertentie betaalt 2 euro extra en voor een premiumadvertentie 3,55 euro extra.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties