Voor wie extra opbergruimte in de auto nodig heeft, is de dakkoffer de ideale oplossing. Toch zijn de opslag, het vinden van passende dakdragers, de montage van de dakkoffer en de hoge aanschafprijzen voor veel mensen redenen om dergelijke spullen te huren in plaats van te kopen. Het Bredase Topspace biedt uitkomst.

Partnercontent

Voor autobedrijven en aanverwante bedrijven biedt Topspace een shop-in-shop voor de verhuur van dakdragers, dakkoffers, fietsdragers en sneeuwkettingen. De verhuur zorgt voor extra inkomsten, vraagt slechts een kleine investering in ruimte en wordt kant-en-klaar in een dashboard aangeleverd.

Peter Onderdelinden: “Montage is een relatief eenvoudige activiteit die door verschillende medewerkers in het bedrijf kan worden uitgevoerd.”

Topspace in cijfers

Voor wie

Partnerbedrijven van Topspace kunnen autobedrijven zijn, maar ook aanverwante bedrijven, zoals carwashes, verhuurbedrijven en accessoireshops. Wie tien vierkante meter ruimte beschikbaar heeft, is al in business. Peter Onderdelinden, eigenaar van Topspace: “Bij de selectie van verhuurpartners richt Topspace zich met name op universele garages, bandenservicebedrijven, maar ook dealerbedrijven en schadeherstelbedrijven die op zoek zijn naar extra omzet en uitbreiding van hun service. De marge voor de ondernemer is een percentage van de omzet en bedraagt 30 procent in de winter en 25 procent in de zomer bij een gemiddeld besteed bedrag van 150 euro. De tijdsinvestering is beperkt, omdat de huurartikelen optimaal zijn voorbewerkt voor een eenvoudige en snelle montage. Daarbij zorgt een label als Topspace ervoor dat je bedrijf niet alleen bij meer mensen onder de aandacht komt, maar dat deze klanten daadwerkelijk je drempel over stappen en met jouw bedrijf kennismaken.”


“Met een aanschafprijs van 1200 tot 1500 euro is huren van een bagagekoffer voor veel mensen aantrekkelijker dan kopen.”


Topspace biedt de producten in consignatie aan. Onderdelinden: “Voor onze partnerbedrijven bestaat eigenlijk maar één verantwoordelijkheid, namelijk dat ze zorgvuldig met klant en materiaal omgaan. Er is geen fee, geen investering, geen meerjarig contract. Topspace doet de investeringen en blijft zelf eigenaar van het assortiment en alle ter beschikking gestelde hulpmiddelen.”

Bagagebox trekhaak

Nieuw in het assortiment van Topspace is de Thule Arcos, een hard case trekhaakkoffer. Onderdelinden: “Voordeel is dat deze trekhaakbox de aerodynamica van het voertuig zo positief beïnvloedt dat deze het verbruik zelfs doet afnemen. Niet heel veel, maar toch. Negatief verbruik! Ja, het is bijna niet te geloven, maar echt waar! Ideaal voor de EV-rijders en ook voor onze partners is dit ook een topproduct. De montage gebeurt letterlijk in een handomdraai en dat is vaak meteen 100 euro in de pocket voor de partner.”

Personeel

Bij het verhuren en monteren van de accessoires gaat het om relatief eenvoudige werkzaamheden. Topspace verzorgt daarvoor trainingen op locatie. De werkzaamheden bestaan uit eenvoudige administratieve handelingen en de montage van alle artikelen.


“Negatief verbruik?
Ja, het is bijna niet te geloven, maar echt waar!”


Na afloop van de twee uur durende training beschikken de betrokken medewerkers over alle benodigde kennis om de werkzaamheden te kunnen verrichten.

Een vloeroppervlak van tien vierkante meter voor een stelling voor 12 tot 20 dakkoffers is al voldoende om als Topspace-verhuurpartner te starten.

Klanten

Het werven van klanten gebeurt door Topspace. Onderdelinden: “Met een aanschafprijs van 1000 tot 1500 euro is huren voor veel mensen aantrekkelijker dan kopen. Huren is groen, thuis is de ruimte vaak beperkt en veel klanten gaan voor ontzorgd gemak door een specialist. We leveren via onze eenvoudige webportal de klanten bij onze partners aan.


“Er is geen fee, geen investering, geen meerjarig contract.”


De klant komt dus pas bij hen in beeld zodra de orderintake door Topspace heeft plaatsgevonden. Klanten betalen de huur aan ons en wij betalen de ondernemer. Daarmee blijft de administratie voor de verhuurpartner minimaal.”

De producten

Topspace is specialist in de verhuur van dakkoffers, dakdragers, fietsdragers, trekhaakboxen en sneeuwkettingen via de netwerken Topspace en Rent-a-Skibox.

Topspace is officieel partner van Thule en Hapro, en heeft bewust voor deze merken gekozen vanwege de hoge kwaliteit van de producten.

Ook Topspace verhuurpartner worden? Neem dan contact op met Topspace, Schapendreef 15 in Breda. Mail naar verhuur@topspace.nl of bel 076-8200806. www.topspace.nl

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties