Onder de handelsnamen Topspace en Rent-a-Skibox biedt het Bredase Topspace BV twee verhuurconcepten voor automotive en aanverwante ondernemingen voor de verhuur van auto-accessoires die veel mensen liever huren dan kopen. De concepten bieden ondernemers kansen om nieuwe klanten te werven, extra inkomsten te genereren en medewerkers efficiënter in te zetten. Er zijn al zo’n honderd verhuurpartners in Nederland en België, maar er zijn ook nog een aantal regio’s vrij.

Partnercontent

In oktober, aan het einde van een succesvol zomerseizoen, komen veel verhuurde dakkoffers, fietsendragers en trekhaakkoffers terug naar de opslag in Breda. Daar wordt druk gewerkt aan de voorbereidingen voor het wintersportseizoen, want de aanvragen voor de skiboxen en sneeuwkettingen beginnen alweer aardig op gang te komen. Met tien medewerkers is Topspace inmiddels een kleine dertig jaar actief en oprichter Peter Onderdelinden ziet de markt voor de extra opbergruimte op de auto duidelijk groeien. “Zeker voor ons nieuwste product, de bagagebox voor op de trekhaak, verwacht ik een booming markt. Het ding is voor de meeste mensen eenvoudigweg te groot om thuis op te bergen – en met een aanschafprijs van 1500 euro ook vrij kostbaar – terwijl het bij verhuur een aantal grote voordelen heeft. De bagagebox biedt in twee maten, 300 en 400 liter, een zee van extra ruimte. Bovendien is uit tests gebleken dat de box op een elektrische auto, vanwege de goede aerodynamica, de actieradius nauwelijks beïnvloedt.”

Ook de groeiende elektrificatie van het wagenpark en de algemene verschuiving van bezit naar gebruik zijn aanjagers van de groeiende markt voor dakkofferverhuur, aldus Onderdelinden.

Voordelen

Bij de selectie van verhuurpartners richt Topspace zich met name op universele garages, bandenservicebedrijven, maar ook dealerbedrijven en schadeherstelbedrijven die op zoek zijn naar extra omzet en uitbreiding van hun service. Peter Onderdelinden: “Bij een gemiddeld besteed bedrag van 150 euro is de marge voor de ondernemer 30 procent in de winter en 25 procent in de zomer. De tijdsinvestering is beperkt, omdat de huurartikelen optimaal zijn voorbewerkt voor een eenvoudige en snelle montage. Daardoor kost een gemiddelde verhuur slechts vijftien minuten tijd. Daarbij zorgt een label als Topspace ervoor dat je bedrijf niet alleen bij meer mensen onder de aandacht komt, maar dat deze klanten daadwerkelijk je drempel overstappen en met jouw bedrijf kennismaken.”

Tien vierkante meter is al voldoende om twaalf tot twintig dakkoffers op locatie te kunnen houden.

Veel autobedrijven kampen met een personeelstekort en in plaats van te proberen hooggekwalificeerd personeel aan te trekken, kan soms beter een persoon worden aangenomen die het werk van de monteur verlicht door de eenvoudige werkzaamheden op zich te nemen. Peter Onderdelinden: “Bij het verhuren en monteren van de accessoires gaat het om relatief eenvoudige werkzaamheden. Ook voor bijvoorbeeld baliemedewerkers en medewerkers die net beginnen in het autobedrijf kunnen dit aantrekkelijke werkzaamheden zijn, waarmee voor hen het werk afwisselender wordt en doorgroeimogelijkheden biedt. Uiteraard zorgen wij voor de training en ook de klanten leveren wij via onze eenvoudige webportal aan. De klant komt dus pas bij de verhuurpartner in beeld zodra de orderintake door Topspace heeft plaatsgevonden. Klanten betalen de huur aan ons en wij betalen de ondernemer. Daarmee blijft de administratie voor de verhuurpartner tot een minimum beperkt.”

Voorwaarden

Tegenover al deze voordelen staat eigenlijk maar één verplichting. Peter Onderdelinden: “We vragen een zorgvuldige omgang met klant en materiaal. Er is geen fee verschuldigd, er is geen investering, er is geen meerjarig commitment. Het luchtige contract is meer een verwoording van een gentleman’s agreement, waarbij Topspace de investeringen doet en zelf eigenaar blijft. Dat gaat om de te verhuren producten, maar ook om bevestigingsmaterialen, opslagmiddelen en onze in eigen beheer ontwikkelde Roll-X en Roll-Y. Dat zijn een heel handige verrijdbare X-schraag en een nestbaar dakkofferrek, waardoor de ingenomen ruimte tot een minimum teruggebracht wordt. De potentiële verhuurpartner dient over tenminste tien vierkante meter vrije ruimte te beschikken om twaalf tot twintig dakkoffers op locatie te kunnen houden.”

Kwaliteit

Topspace is officieel partner van Thule en Hapro, en heeft bewust voor deze merken gekozen vanwege de hoge kwaliteit van de producten, een kwaliteit die Topspace ook vraagt van zijn verhuurpartners. Peter Onderdelinden: “We zoeken nette, betrouwbare partners die net als wij voor kwaliteit en een langetermijnrelatie gaan. En hoewel mensen voor een dienst als de huur van een bagagebox, skibox of fietsendrager best bereid zijn een paar kilometer om te rijden, zijn we steeds op zoek naar nieuwe montagepartners. We streven naar een goede dekking, waarbij iedere partner een voldoende groot verzorgingsgebied heeft. Voor ons zusterlabel Rent-a-skibox is nog veel ruimte voor groei, aangezien we daarmee pas met 25 partners actief zijn.”

Geïnteresseerd om ook verhuurpartner te worden? Neem dan contact op met Topspace, Schapendreef 15 in Breda. Mail naar verhuur@topspace.nl of bel 076-8200806.

Foto boven: Voor de bagagebox verwacht Topspace een groeiende markt.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties